Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ; ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

 
 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. 
 
 
Ο νόμος 3305/10/13.4.1925 αφορά την Ιδρυση των Επαγγελματικών και βιοτεχνικών επιμελητηρίων, ο οποίος κυρώθηκε στις 10 Απριλίου 1925 και αποτελούσαν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και είχαν ως σκοπό την προστασία και προαγωγή των συμφερόντων των επαγγελματικών, χειρονακτικών και βιοτεχνικών τάξεων.
Ο οργανισμός ο οποίος φροντίζει, προστατεύει και επιμελείται των συμφερόντων του κλάδου για τον οποίο συστάθηκε.
ΠΟΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΠΟΙΟΝ ;
 
Η Μ.Κ.Ο ΥΠΑΡΧΕΙ 80 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.  ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ δεν το ξέρουν......
Συγκεκριμένα Αναφέρει:
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Σκοπός
Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η προστασία και ανάπτυξη των επαγγελματιών και γενικότερα η οικονομική πρόοδος της χώρας. Προβάλλει και προωθεί τα προβλήματα και τα συμφέροντα των μελών του στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και λειτουργεί ως σύμβουλός της.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκφράζει τα συμφέροντά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μεσολαβεί μεταξύ των επιχειρήσεων - μελών του και της πολιτείας και προωθεί τα συμφέροντά τους με σκοπό την ανάληψη από την πολιτεία των ανάλογων πολιτικών. Παράλληλα, αναδεικνύει τα προβλήματα των διαφόρων κατηγοριών επιχειρήσεων που εκπροσωπεί και φροντίζει για την ορθολογικότερη αντιμετώπισή τους.
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
Η αγορά τελείωσε ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ υποφέρουν ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ;
ΕΚΕΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ που δεν έχουν.
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;
Αναφέρει :
Τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο ασκεί κατασταλτική διαχειριστική εποπτεία, ως προς τη νομιμότητα των πράξεών τους.
Τα Επιμελητήρια δεν επιχορηγούνται από το κράτος, ούτε επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τα έσοδά τους, ουσιαστικά, προέρχονται από τις συνδρομές των μελών, το ΓΕΜΗ, ανταποδοτικές υπηρεσίες κ.α. Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο ελέγχονται για την οικονομική διαχείριση, από το Υπ. Ανάπτυξης, μέσω ορκωτών λογιστών.
Σκοπός των Επιμελητηρίων, είναι η προστασία και η ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τους στόχους της εθνικής οικονομίας, για την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτής.
ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ;
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΛΟΥΝ;
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ;
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ προς ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ.......ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΣΦΥΡΙΞΤΕ ΜΟΥ....
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ