Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΠΛΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

 
 ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΠΛΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.. ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. XAXAXA
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙ τα νερά των κυρίαρχων εθνών.
ΤΗΝ ιδέα ΒΕΒΑΙΑ την πήρα ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΤΑΛΟ που ήθελε να φτιάξει ένα αυτόνομο κρατίδιο ένα πλωτό έθνος. 
 
 
 Ταινίες βασισμένες σε αληθινή ιστορία | Επίσημη τοποθεσία Netflix
 
 
Ο Ιταλός μηχανικός από την Μπολόνια ο «πρίγκιπας των αναρχικών» Ο Τζόρτζιο Ρόζα έφτιαξε μια πλατφόρμα έξω από τις ακτές της Ιταλίας που ήθελε να γίνει κράτος. Πρωτοστατούσε στις αρχές του 1968 στη δημιουργία μία τεχνητής πλατφόρμας περίπου 400 τμ που στηριζόταν σε 9 πυλώνες στα ανοιχτά του Ρίμινι και τη βόρεια πλευρά της Αδριατικής.
Η πλατφόρμα διέθετε ένα εστιατόριο, ένα nightclub, ένα μπαρ και ένα ταχυδρομείο.
Στις 24 Ιουνίου του 1968, το νησί διακήρυξε την ανεξαρτησία του σαν μικρο-έθνος, και αυτοσυντηρούμενο με τη διεθνή ονομασία Republic of Rose Island. Ο Rosa, από τον οποίο πήρε το όνομά του το μέρος, αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος αυτού, καθιερώνοντας μάλιστα και ως επίσημη γλώσσα τα Esperanto.
 
 ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ 3
 
 
 Η ΣΗΜΑΙΑ του Isola delle Rose ήταν πορτοκαλί, έχοντας στο μέσο της τρία τριαντάφυλλα σε πλαίσιο. Σχεδόν αμέσως, το ιδιόμορφο αυτό μέρος άρχισε να προσελκύει ΚΌΣΜΟ.
Ο Rosa σχεδίαζε μάλιστα τη δημιουργία ενός δεύτερου ορόφου στην πλατφόρμα του, στο οποίο εκτός από καταστήματα με σουβενίρ θα μπορούσε να προσαρμοστεί και ένα ελικοδρόμιο. Δεν χρειαζόταν να βγει κάποια σχετική άδεια καθώς το διεθνές δίκαιο καθόριζε ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχει αρμοδιότητα κανένα έθνος.
Η ιταλική κυβέρνηση ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ δεν το έβλεπε με καλό μάτι και έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τον Rosa ότι προσπαθεί να κερδίσει χρήματα, παρακάμπτοντας του ιταλικούς φορολογικούς νόμους.
Η απόφαση για την "παύση" του νησιού δεν άργησε να παρθεί: Οι Carabinieri στάλθηκαν αρχικά ώστε να καταλάβουν τη "μικρή χώρα", με τον Rosa. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ποσά ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή την ΙΔΕΑ.
... 55 ημέρες μετά την ίδρυση της ¨ΝΕΑΣ εθνότητας¨, όλοι οι "πολίτες" της απομακρύνθηκαν και ο Rosa ανακήρυξε τον εαυτό του αυτοεξόριστο. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ διατάχθηκε με υπογραφή του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Giuseppe Saragat, η ανατίναξη της πλατφόρμας. Στις 13 Ιανουαρίου 1969, το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανατίναξε το υλοποιημένο όραμα του Giorgio Rosa. Ο ROSA, απεβίωσε το 2017 σε ηλικία 92 ετών. Είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι στην Ιταλία δεν μπορείς να είσαι πραγματικά ελεύθερος και να κάνεις πρωτοποριακά πράγματα".
Πρόλαβε ωστόσο να συναντηθεί με τους δημιουργούς της ταινίας και να τους δώσει τις ευλογίες του για να γίνει η ιστορία του ταινία.
 
 
 oovatallbnniciityy3
 
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 2017, η κυβέρνηση της Γαλλικής Πολυνησίας ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ πλωτό έθνος, επιτρέποντάς του να ξεκινήσει τα πειράματά του στα νερά της. Η κατασκευή των πρώτων δομών έχει ήδη δρομολογηθεί και τα παρθενικά πλωτά κτίρια, η καρδιά της πολιτείας, θα καλωσορίσουν τους πρώτους τολμηρούς κατοίκους μέχρι το 2020.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ... ΓΙΑΤΙ; Γιατί χωρίς γη δεν θα υπάρχουν συγκρούσεις και πόλεμοι για εδαφική κυριαρχία. Στην απεραντη θάλασσα, ο χώρος φτάνει για όλους. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ....... ΘΗΡΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ