Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ποιοί είναι οι Γραμματείς Φαρισαίοι Υποκριτές; Ποιός ο ρόλος του Πέτρου κ Παύλου;

 

 

ΠΟΙΟΙ; Σπαταλούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, για να ικανοποιήσουν την ηλιθιότητά τους. Ποιούς εννοεί άραγε ο Ιησούς;  (Πλαταίνουν τά φυλαχτά τους καί μεγαλώνουν τά κράσπεδα  τους. Τους αρέσει δέ νά έχουν τήν πρώτην θέσιν εις τά δείπνα καί τά πρώτα καθίσματα εις τάς συναγωγάς  Ματθ. 23.5-23.7) ;;; 

(Αλλοίμονον σ' εσάς γραμματείς καί Φαρισαίοι υποκριταί, διότι κατατρώγετε τάς περιουσίας τών χηρών καί γιά πρόφαση κάνετε μακρές προσευχές);;;

 

Ο Χριστός σε καμία περίπτωση δε θέλει οι άνθρωποι να γίνουν όμοιοι μ’ αυτούς τους υποκριτές, που είναι εχθροί του. Επειδή έχει γνώση τι θα συνέβαινε, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει όσους μένουν σε επαφή μαζί του κι αυτό γίνεται μέσω του Λόγου του.ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ..πουθενά αλλού. Ο Λόγος του Χριστού είναι πολύ πυκνός και κλειδωμένος.

ΠΟΙΌΣ είναι αυτός που θα γνώριζε το Λόγο του Χριστού και θα προτιμούσε το Λόγο του Πέτρου η του Παύλου; Όταν ο Χριστός ρωτά επίμονα τον Πέτρο, αν τον αγαπά, συνεχίζει και του δίνει την εντολή να βόσκει τα πρόβατα του.

Η ύπαρξη της εκκλησίας οφείλεται στο ότι προσφέρει θεωρητικά ποιμένες σ’ ένα ποίμνιο, που έχει αυτήν την ανάγκη. Αν θεωρήσουμε την ανθρωπότητα ως ένα ποίμνιο, βλέπουμε μία ανομοιογένεια. Βλέπουμε ότι μερικά πρόβατα έχουν ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΙΜΕΝΑ , ενώ άλλα επιθυμούν την ελευθερία.

 

Δεν υπάρχει μηχανισμός εξουσίας, που να έχει την αποτελεσμα­τικότητα και τις δυνάμεις της εκκλησίας

Οποιοσδήποτε λειτουργήσει με πνεύμα διαφορετικό, αποβάλλεται και συνθλίβεται. Την άποψη που έχει ο Πατριάρχης ή ο Πάπας, είναι υποχρεωμένος να την υιοθετήσει κι ο ιερέας του πιο απομακρυ­σμένου χωριού ατόφια και χωρίς καμία προσωπική επεξεργασία.

Όταν υπάρχει μία απόφαση, που έχει ληφθεί στο υψηλότερο σημείο της ιεραρχίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύπτει ιδιομορφίες, που αφορούν τον καθένα ξεχωριστά.

Η ιεραρχία της Ορθόδοξης εκκλησίας είναι απόλυτα όμοια μ’ αυτή της Δυτικής.

Ο Πέτρος και ο Παύλος διαστρευλώνουν τον ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ το επιβεβαιώνει η Αγία Γραφή στο   (Τιμ. Α' 5.17-5.18) (Οι πρεσβύτεροι οι οποίοι είναι καλοί προϊστάμενοι, πρέπει νά κρίνωνται άξιοι διπλής τιμής, μάλιστα εκείνοι πού κοπιάζουν μέ τό κήρυγμα καί τήν διδασκαλίαν,).

 Ο Παύλος δίνει αρμοδιότητες εντελώς αυθαίρετα στους πρεσβύτερους κι αυτές τις αρμοδιότητες τις συνοδεύει μ’ εξουσίες και μ’ ανθρώπινες τιμές, εφόσον τους μετατρέπει σε προϊστάμενους.

 Αυτό, που είναι βδέλυγμα για το Θεό,  ο Παύλος το δίνει δύναμη. Οι πρεσβύτεροι σταύρωσαν το Χριστό και οι ίδιοι είναι αυτοί, που παίρνουν τις εξουσίες μέσω των Αποστόλων. Επειδή αυτοί, που κρίνουν, στο σύνολο τους είναι άθλιοι, αναλαμβάνει παρακάτω να τους προστατεύσει λέγοντας: (Τιμ. Α' 5.19) ". Μή δέχεσαι κατηγορίαν εναντίον πρεσβυτέρου, εκτός εάν στηρίζεται επί δύο ή τριών μαρτύρων.).

ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 3...4 ΩΡΕΣ ΕΝΩ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΟΝΟ 1...2 ΛΕΠΤΑ.....

ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ;(Αλλοίμμονον σ' εσάς, γραμματείς καί Φαρισαίοι υποκριταί, διότι κλείνετε τήν βασιλείαν τών ουρανών εμπρός στούς ανθρώπους. Σείς οι ίδιοι δέν μπαίνετε, αλλά καί εκείνους που θέλουν νά μπούν δέν τους αφήνετε.;;;;;;;; ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ;;;

Η εκκλησία δημιουργεί έναν τεράστιο ιστό, που ενώνει τη Ρώμη ή την Κωνσταντινούπολη με το τελευταίο χωριό του χώρου που ελέγχει.

Η πολιτική και η στρατιωτική εξουσία είναι πολύ ΑΔΥΝΑΜΕΣ, για να μπορέσουν να συγκριθούν μ’ αυτό το κολοσσιαίο κατασκεύ­ασμα, που ελέγχει το σύνολο του χώρου.

Μ’ όλα αυτά στο μυαλό μας, βλέπουμε ότι η εκκλησία είναι ΔΥΝΑΤΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.

 Η φτώχεια είναι ένας παράγοντας, που δεν ξεπεράστηκε ακόμα, ενώ το σκοτάδι είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

 Απ’ αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι η εκκλησία στηρίζεται στους φτωχούς και τους κατώτερους, από πλευράς παιδείας, ανθρώπους.

Όταν ο άνθρωπος αγνοεί το Θεό κι αγωνίζεται  για τον πλούτο και τη δοξα και  δεν μπορεί παρά να στηρίζει το σύστημα.

Οι πρεσβύτεροι δε διαφέρουν καθόλου από τους πραγματικά νεκρούς.  Οι πρεσβύτεροι στρέφονται προς την εκκλησία, γιατί εκεί βρίσκουν όμοιους τους και με την ίδια αγωνία. Ο ένας αναλαμβάνει να παρηγορήσει τον άλλο αποδίδοντας του τιμές.

Ο Χριστός τα γνωρίζει όλα αυτά και γι’ αυτό, όταν αναφέρεται στους υποκριτές γραμματείς και Φαρισαίους, αναφέρει την τάση τους για πρωτοκαθεδρία στις συναγωγές και στα δείπνα.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αυτή η προστασία έχει να κάνει με την αποφυγή της παγίδας του κηρύγματος της εκκλησίας. Δε λέει σε καμία περίπτωση να μην προσεύχονται. Όμως προτείνει να αποφεύγουν να προσεύ­χονται εκεί, όπου οι υποκριτές.

Λόγω αποστολής το μέρος το ονομάζει συναγωγή. Όμως ο άνθρωπος, ως λογικό ον, έπρεπε ν’ αντιληφθεί ότι μιλά για την εκκλησία.

Ο Χριστός συμφωνα με τον λογο του θέλει τον άνθρωπο να προσεύχεται μόνος του και στ’ απόκρυφα των δωματίων του. Δε θέλει ούτε ψαλμωδίες ούτε ύμνους ούτε θυμιατίσματα. Ακόμα και η προσευχή του Χριστού επιβεβαιώνει την τελειότητα της αποστολής Του. “τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον.”. Τον καθημερινό άρτο προτείνει να ζητούν οι πιστοί  και όχι τον πλούτο για αυριο.

Ο Θεός είναι Θεός ζώντων και όχι νεκρών.Εν ζωή έχει αξία η αγάπη προς τον πλησίον. Εν ζωή οι άνθρωποι σκοτώνονται μεταξύ τους κι εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλο.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ! Σεβόμαστε τους ‘’ πρωταγωνιστές’’ όπως αναφέρονται στην Αγία γραφή !

Π.Τ άριστη πηγή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ