Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ο ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΩΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ''ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ'' ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ




  ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ Φωτισταί των Σλάβων..  OI ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΛΑΒΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 1.000 χρόνια μετά τ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ έδωσαν ''δίπλα μας'' άλλη γλώσσα ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ...γιατί έκαναν διαιρετική επικοινωνία?? 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ομιλούσα ΓΛΩΣΣΑ τους ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΑΠΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ?? 

ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΛΑΒΙΚΗ???







ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ...
Ονομαζόταν Κωνσταντίνος, αλλά πήρε το όνομα Κύριλλος όταν έγινε μοναχός στη Ρώμη . 

Ο Μεθόδιος ονομαζόταν Μιχαήλ και έλαβε το όνομα Μεθόδιος όταν έγινε μοναχός στον Όλυμπο της Μυσίας στη Μικρά Ασία (σημερινό Ούλουνταγκ στη βορειοδυτική Τουρκία) .

Πατέρας τους ΛΟΙΠΟΝ ήταν ο Λέων, (υπεύθυνος για τα θέματα στρατιωτικής διοίκησης) του Βυζαντινού θέματος της Θεσσαλονίκης και μητέρα τους η Μαρία. Στη βιογραφία του ο Κύριλλος ισχυρίζεται ότι με τον αδελφό του κατάγονται από «βασιλικό γένος».

Τα δύο αδέλφια ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ενώ είχαν σπουδάσει την εβραϊκή, τη συριακή και την αραβική γλώσσα Η γνώση αυτών των γλωσσών τους διευκόλυνε στη μετέπειτα διακονία τους.


Γέννηση Κύριλλος: 827 Μ.Χ, Μεθόδιος: 815Μ.Χ  Θεσσαλονίκη Μέσω του έργου τους επηρέασαν την πολιτιστική ανάπτυξη όλων των Σλάβων, για αυτό πήραν τον τίτλο Απόστολοι των Σλάβων





Οι Κύριλλος και Μεθόδιος θεωρούνται επίσης άγιοι από την Λουθηρανική και την Αγγλικανική εκκλησία.
Είναι επίσης γνωστοί ως "Ημέρα Αλφάβητου, Πολιτισμού και Παιδείας" (βουλγαρικά: Ден на азбуката, културата и просвещението).
Στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας γιορτάζεται στις 24 Μαΐου....
Στην Τσεχία και στη Σλοβακία οι δύο αδελφοί αρχικά γιορτάζονταν στις 9 Μαρτίου, αλλά ο Πάπας Πίος Θ΄Πάπας άλλαξε την ημερομηνία αυτή στις 5 Ιουλίου για διάφορους λόγους. Σήμερα οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος τιμώνται εκεί ως εθνικοί άγιοι και η ημέρα της εορτής τους (5 Ιουλίου).
Στη Ρωσία γιορτάζεται στις 24 Μαΐου ...

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ?
 
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟ ΤΟ 800 ΜΕ 900 Μ.Χ ; Δηλαδή πάνω από 1.000 χρόνια από τα χρόνια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;

Γιατί τόσο παραμύθι; Γιατί τόση διαίρεση;
ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ. ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ  ΓΝΩΡΙΖΑΝ ''νεράκι'' ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ δεν θα χρειαζόταν να κάνουν την μετάφραση όλοι αυτοί οι ''συγγραφείς'' .

Υ.Γ
ΣΗΜΕΡΑ στα συλλαλητήρια ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΜΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟ ΠΟΥ μπέρδεψαν την επικοινωνία με τον ''γείτονα'' και από την διάλεκτο που είχαν  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ εκ του μηδενός....
ΛΕΩ ΔΙΑΛΕΚΤΟ όποια γλώσσα δεν έχει γραμματεία και άρα δεν διδάσκεται.
 

Με σεβασμό και αγάπη !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ