Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

O ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ;

 

 

 

 

Ο Κολοκοτρώνης πέθανε λέει η ιστορία από εγκεφαλικό επεισόδιο σε γλέντι του ΟΘΩΝΑ; 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; 
Ας δούμε τι γράφει η Ελληνική ιστορία...
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ή αλλιώς Τζεργίνης ήταν Έλληνας ορθόδοξος Χριστιανός.
 Ανήκε στο Ρωσικό κόμμα (Ορθόδοξο) ήταν αρχιστράτηγος οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821. 
 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 
 


 
Να σημειώσουμε ότι : Το 1821 η Ελλάδα ακόμη δεν είχε ιδρυθεί. 
Το διάστημα εκείνο υπήρχαν μόνο δήμοι κράτη, Αθήνα, Σπάρτη, Κόρινθος,θήβα κλπ.
Επί 400 χρόνια ανήκαμε στο Μουσουλμανικό καθεστώς καθώς οι Τούρκοι μας είχαν κατακτήσει. Χιλιάδες άνθρωποι σφάχτηκαν ( διαφόρων ή ασχέτως πίστεως) πολεμώντας προκειμένου να γλυτώσουμε από το Μουσουλμανικό καθεστώς..... και να πάμε τελικά στο Ορθόδοξο καθεστώς.
 
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ
 
  Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα
 
 
 Η ΕΛΛΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1830 ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ( Αγγλία Ρωσία Γαλλία) με πρώτο κυβερνήτη τον Καποδίστρια. Ο Κολοκοτρώνης υπήρξε ένθερμος οπαδός της πολιτικής του Καποδίστρια και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την ενθρόνιση του Όθωνα. 
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταθούμε και να παρατηρήσουμε ότι αν δεν ερχόταν η ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΡΩΣΙΑ δεν ξέρω αν θα καταφέρναμε να φύγουμε από τον κλοιό των Τούρκων. (ΕΞΟΥ βέβαια ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ και ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΕΛΛΑΣ.. είτε μας αρέσει είτε όχι....)
Ο Κολοκοτρώνης λοιπόν συνέχισε να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στα στρατιωτικά και πολιτικά πράγματα της εποχής. Το 1833, όμως, οι διαφωνίες του [ασαφές] με την Αντιβασιλεία τον οδήγησαν, στις φυλακές στο Ναύπλιο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Έτσι, στις 25 Μαΐου 1834, μαζί με τον Πλαπούτα, καταδικάστηκε σε θάνατο.... αλλά ο Κολοκοτρώνης δεν πέθανε τότε...
 
ΑΡΑ ΤΟ 1834 που έβαλαν φυλακή τον Κολοκοτρώνη ποιοί τον έβαλαν και ποιοί τον έβγαλαν;
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 1843 το πρωί, από εγκεφαλικό επεισόδιο, έχοντας επιστρέψει από γλέντι στα βασιλικά ανάκτορα, όπου τα τελευταία χρόνια ήταν υπασπιστής του Όθωνα.
ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...
 
Ο Ελληνικός Εμφύλιος ( οι Έλληνες μεταξύ μας ) πόλεμος της περιόδου 1823 - 1825 ..από εμφύλιες συρράξεις μεταξύ Ελλήνων κυβερνητικών .......δεν είχαν και δεν έχουν τελειωμό..
Σταδιακά και μέχρι την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα το 1821, οι κλέφτες, μαζί με τους αρματολούς, αποτέλεσαν στρατιωτική δύναμη η οποία μπορούσε να πολεμήσει επιτυχώς τον κατακτητή.
Οι Αυτοκρατορίες έπαιρναν και έδιναν.
Ρωσική Αυτοκρατορία
Γαλλική Αυτοκρατορία
Βρετανική/Αγγλική Αυτοκρατορία
Ρωμαική Αυτοκρατορια.....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ είμαστε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, αναφερόμενη και ως Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Ρωμανία, ή απλά Βυζάντιο, ήταν αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, συνέχεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορία.
Αν ασχοληθείτε λίγο και κοιτάξετε τη παγκόσμια ή Ελληνική ιστορία, εκείνες τις εποχές ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟΙ ...ΣΦΑΓΕΣ ..ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ.
Η εξουσία ήταν ο ΣΤΟΧΟΣ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα.
Η κάθε Αυτοκρατορία εκπαίδευε ΄΄ΙΚΑΝΟΥΣ΄΄ ανθρώπους πλήρωνε τον στρατό του, τα όπλα, τα εφόδια και ότι άλλο απαιτούσε η περίσταση για να πολεμήσει και να κερδίσει αυτό που ήθελε ο ένας από τον άλλον.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ.
Έτρεχαν ΒΈΒΑΙΑ και κάποιοι ΑΝΙΔΕΟΙ πατριώτες για τα ΙΔΕΩΔΗ ...άμισθοι ...φουκαράδες που δεν τους έγραψε ποτέ η Ιστόρια.
Οι μάνες μόνο τίμησαν και έκλαψαν τους ΄΄φουκαράδες΄΄ πατριώτες χωρίς ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ και χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς γινόταν .... ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.....
Αυτό γίνεται μέχρι τις μέρες μας...δεν σταμάτησε ποτέ....κάπου εκεί μέσα στους ΄΄ βλάκες φουκαράδες΄΄ ήμουν και εγώ... κάποιο διάστημα ...
ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ !!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ