Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ


 Η Παναγία των Παρισίων είναι Ρωμαιοκαθολικός ναός κατασκευάστηκε το 1163.  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝΕΙΣ ΝΑΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ τι να πω?
ΑΧ ΠΕΤΡΟ...βόσκε τα πρόβατα ... ''αφού δεν καταλαβαίνουν και νιώθουν προστασία στο μαντρί''.
.. 
...Ο ΙΗΣΟΥΣ αφού πέταξε τους πάγκους των αργυραμοιβών από τον ναό.....κατά Μάρκον 11,15 Ο Ιησούς είπε: Ο οίκος μου θα ονομάζεται οίκος προσευχής για όλα τα έθνη....εσείς όμως τον κάνατε "" σπήλαιο ληστών'''..οι γραμματείς και οι φαρισαίοι αρχιερείς τον άκουσαν και ζήτησαν να τον εξοντώσουν επειδή τον φοβόταν γιατί όλο το πλήθος έμεινε έκπληκτο από την διδασκαλία του Ιησού Χριστού.





 .. ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ.... ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?? ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ?? ή Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΜΑΜΩΝΑ??



Λέγεται δε ότι κατά των Μεσαίωνα ο ''ναός'' εκτελούσε χρέη όμοια των τραπεζών'' .

 Η Γαλλία κατείχε το 2012 την πέμπτη θέση παγκοσμίως στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Η οικονομία της αρκετά ισχυρή. Είναι ηγέτες παγκοσμίως στους τομείς των τροφίμων, της αεροναυπηγικής, των αυτοκινήτων, των προϊόντων πολυτελείας, του τουρισμού και των πυρηνικών.




                           ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ..ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΠΑΝΤΟΥ... ......ΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ




Η κατασκευή του ΝΑΟΥ άρχισε το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος Γ΄ ΗΤΑΝ καθολικός ιερέας και ο Βασιλεύς Λουδοβίκος Ζ΄ της Γαλλίας ΗΤΑΝ βασιλιάς των Φράγκων...Τον Ιούνιο του 1147 ξεκίνησε την εκπλήρωση της επιθυμίας του για Σταυροφορία μαζί με την σύζυγο του Ελεονώρα της Ακουιτανίας.Τα στρατεύματα των Σταυροφόρων συνέχισαν για τους Αγίους Τόπους, ήρθαν σε συμπλοκή με τους Τούρκους- Μουσουλμάνους βομβαρδίστηκαν με αμέτρητα βέλη, η μάχη με τους Τούρκους ήταν πολύ σκληρή και αιματηρή.

ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ



Η κάθε πλευρά του ναού, η κάθε πέτρα του *άγιου αυτού μνημείου, αντιπροσωπεύει την ιστορίας της χώρας επιστήμης και τέχνης.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ...ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ?? ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ή ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ??

Η είσοδος στον καθεδρικό γίνεται από τρεις πύλες που είναι στολισμένες με γλυπτά. Στις τοιχογραφίες αναπαρίσταται ο βίος της Παρθένου, η Δευτέρα Παρουσία και η ζωή της Αγίας Άννας. Πάνω από τις πύλες βρίσκεται η στοά των βασιλέων της ΙΟΥΔΑΙΑΣ και του ΙΣΡΑΗΛ.
Στην πρόσοψη στεγάζει 28 αγάλματα ηγεμόνων του Βασιλείου του Ιούδα και του Ισραήλ που βασίλεψαν προ Χριστού.

ΠΡΩΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΘΥΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ.

ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ... ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ.... ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ... ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ??

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ