Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-PYTHAGORAS 22 χρόνια ΑΙΓΥΠΤΟ-EGYPT ΤΙ ΕΚΑΝΕ?



ΔΑΒΙΤΗ ΕΛΛΕΑΝΝΑ: Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ فيثاغورس Pythagoras ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ مصر  Εgypt. 
Ο Πυθαγόρας 580 π.Χ. τόπος γεννήσεως παραδίδεται η νήσος Σάμος.
Ο Πυθαγόρας έμεινε 22 χρόνια στην Αίγυπτο..........
Ο Πυθαγόρας για να μεταβεί εις την Αίγυπτο εξασφάλισε συστατικές επιστολές ώστε να μπορέσει να γίνει δεκτός από τους Αιγύπτιους ιερείς για να διδαχθεί.Οι Αιγύπτιοι ιερείς για να δοκιμάσουν την αντοχή του τον υπέβαλλαν σε δύσκολα προστάγματα .. Όμως ο Πυθαγόρας επιτέλεσε όλα τα προστάγματα με μεγάλη προθυμία.............

Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ **ΕΚΕΙ. ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ..ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ??

Ο πυθαγόρας εντρύφησε στη γεωμετρία και την αστρονομία τελειοποιώντας τις γνώσεις του κι έφθασε στο απόγειο της μάθησης της επιστήμης των αριθμών και της μουσικής.
Όταν ο Πυθαγόρας επέστρεψε στη Σάμο, κατασκεύασε διδασκαλείο ημικυκλικό που για αιώνες αργότερα διατηρήθηκε με την ονομασία «ημικύκλιο του Πυθαγόρα»
Ο Πυθαγόρας επιχειρούσε με κάθε τρόπο να μεταδώσει στους συμπατριώτες του τα μαθήματα των αριθμών καθώς και άλλες γνώσεις της πολύ πλούσιας παιδείας του που έφερε απο την ΑΙΓΥΠΤΟ. Όμως οι Σάμιοι δεν έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρουν ούτε και ακολούθησαν τις διδασκαλίες του στον τρόπο ζωής τους με αποτέλεσμα ο Πυθαγόρας να παραιτηθεί εν τέλει από τις προσπάθειες διαπαιδαγώγησης τους. Τον θαύμαζαν βεβαίως και του προσέφεραν αξιώματα... 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΜΙΟΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ?? ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ.....

ΑΙΓΥΠΤΟΣ- EGYPT
Η χώρα είναι διάσημη για τον αρχαίο πολιτισμό της που περιλαμβάνουν την ΓKIZA και το σύμπλεγμα των ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ, καθώς και τη Μεγάλη ΣΦΙΓΓΑ......η επινόηση του πρώτου "αλφαβήτου" στον κόσμου, των ιερογλυφικών ανήκει στην Αίγυπτο.
Η νότια πόλη του ΛOYΞΟΡ περιλαμβάνει πολλά αρχαία τεχνουργήματα, όπως τον Ναό του Καρνάκ και την Κοιλάδα των Βασιλέων.




Επιπρόσθετα η Αίγυπτος δέχθηκε πολλές μαζικές εισβολές κατά τη διάρκεια της μακράς της ιστορίας, περιλαμβάνοντας τους Χαναανίτες, Λίβυους, Νούβιους, Ασσύριους, Κουσίτες, Πέρσες, Έλληνες, Ρωμαίους, Άραβες, Οθωμανούς, Γάλλους, Βρετανούς.... 
Η χώρα διαιρέθηκε σε δύο αντίπαλα βασίλεια, του βορρά (Κάτω Αίγυπτος) και του νότου (Άνω Αίγυπτος)Τον Ιανουάριο του 2011. ( μου θυμίζει άνω κάτω Ιταλία..άνω κάτω Μακεδονία... καθώς και τον Καλλικρατικό Νόμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 στην Ελλάδα... ομαδικά βρε παίδες οργανώνουν τις διαιρέσεις??  
Η παρουσία λοιπόν του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ στην Αίγυπτο υπήρξε αξιοσημείωτη κατά την διάρκεια των αιώνων από την αρχαιότητα. Ο ρόλος της θρησκείας στη ζωή των Αιγυπτίων ήταν καθοριστικός. Πλήθος επιγραφών αναφέρουν το φαραώ ως θεό, ενώ υπάρχουν και κείμενα που τον αντιμετώπιζαν ως άνθρωπο. Σε καμία περίπτωση δεν μείωναν όμως τη θεϊκή του υπόσταση. Οι Ελληνορθόδοξοι υπολογίζονται σε 15.000-30.000 άτομα.
Το Αιγυπτιακό σύνταγμα ορίζει ως επίσημη θρησκεία το Ισλάμ αλλά αναφέρει ότι ο Χριστιανισμός αποτελεί και αυτός μαζί με το Ισλάμ παραδοσιακή θρησκεία των Αιγυπτίων... η θρησκευτική διδασκαλία στο σχολείο αφορά το Ισλάμ για τους μουσουλμάνους και τον χριστιανισμό για τους χριστιανούς. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ... 
Οι μισθοί των κληρικών του Ισλάμ και της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πληρώνονται από το κράτος το οποίο υιοθετεί ως αργίες τόσο τις ισλαμικές όσο και τις χριστιανικές θρησκευτικές εορτές.

ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΥ .... ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΕ 22 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ... ΗΡΘΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ???!!!!... Όταν γύρισε και μετά έδωσαν τα ονόματα των πλανητών ΔΙΑ... ΑΠΟΛΛΩΝ....ΑΡΗΣ... κλπ??? 
Ο ΜΕΓΑ.... ΤΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΕΦΕΡΕΣ ή  ΕΔΩΣΕΣ ΓΝΩΣΗ??

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.....
Ο Άρης δημιουργήθηκε πριν από 4,5 δισ. έτη από τον πλανητικό δίσκο στον οποίο δημιουργήθηκαν και οι υπόλοιποι πλανήτες... 4,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜ. ΕΤΗ??? ΠΟΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΆΛΥΨΑΝ?? ΗΤΑΝ ΆΛΛΟΙ εκτός των ΕΛΛ σοφών???

ΩΩΩΩ ΜΕΓΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο πλανήτης ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ.. και συμπλήρωσε ο ΑΠΟΛΛΩΝ που σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, η λατρεία του εισήλθε στον Ελλαδικό χώρο από την Ανατολή...
ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ...ΧΑΧΑ


      Έχουμε να κάνουμε με ένα μυστήριο που βρίσκεται πέρα από την κοινή λογική.

           Ο Ηρόδοτος γράφει πως οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν το 11.000π.Χ.



ΘΑ ΣΤΕΝΑ=ΧΩΡΕΣΩ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ - ΕΔΩΣΕ.. ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ, ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,,,,, που ακόμη εν ετη 2019 τα προβατάκια.. πιθηκάκια.. ανθρωπάκια... επιστή-μονες αστρονόμοι προσπαθούν αλλά   δεν κατανούν...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ...δεν χρειάζεται να ακούσω τον κάθε βλαξ....ακούω τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟΣ.

Ιστορίαι Β' 4: «...Δώδεκά τε θεών επωνυμίας έλεγον πρώτους Αιγυπτίους νομίσαι και Έλληνας παρά σφέων αναλαβείν, βωμούς τε και αγάλματα και νηούς θεοίσι απονείμαι σφέας πρώτους και ζώα εν λίθοισι εγγλύψαι...»

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ